Moderație înseamnă să nu mănânci la extreme, nici prea mult, nici prea puțin. Moderația este crucială pentru o sănătate și dispoziție optime. Micii, cartofii prăjiți, prăjitura și înghețata în fiecare zi, vor duce la complicații de sănătate. Dar, ca parte a unei diete sănătoase și consumate doar săptămânal, acestea nu ar trebui să aibă un impact prea mare asupra sănătății generale. Dacă acest lucru se face o dată pe lună, va avea un impact și mai mic asupra sănătății. Este important să ne amintim că mâncarea înseamnă, în parte, plăcerea gustului, de care te bucuri dacă mănânci cu spirit de moderație.
Mănâncă cantitatea potrivită de calorii
Controlul caloriilor este necesar pentru ca totalul de energie pe care îl obțineți din nutrienții pe care îi consumați să fie egal cu energia pe care o cheltuiți în timpul activităților din ziua respectivă.
Cheia unei diete sănătoase este să consumi cantitatea potrivită de calorii pentru cât de activ ești, astfel încât să echilibrezi energia pe care o consumi cu energia pe care o folosești.
Dacă mănânci sau bei mai mult decât are nevoie corpul tău, vei pune în greutate, deoarece energia pe care nu o folosești este păstrată sub formă de grăsime. Dacă mănânci și bei prea puțin, vei slăbi.
Este recomandat ca bărbații să consume în jur de 2.500 de calorii pe zi. Femeile ar trebui să aibă în jur de 2.000 de calorii pe zi.
Majoritatea adulților și adolescenților mănâncă mai multe calorii decât au nevoie.
Monitorizați porțiile de alimente. Pentru o întreținere optimă a greutății, este important să vă asigurați că energia consumată din alimente corespunde cheltuielilor de energie necesare pentru funcțiile și activitățile corpului. Dacă nu, excesul de energie contribuie la creșterea în greutate graduală și constantă. Pentru a pierde în greutate, trebuie să vă asigurați că se ard mai multe calorii decât cele consumate. De asemenea, pentru a crește în greutate, caloriile trebuie consumate în exces față de cheltuielile calorice zilnice.